Blogg från Katarina Bilberg

Här följer en blogg som Katarina Bilberg skrivit. Katarina har praktiserat på vår HR-avdelning i 10 veckor. Vi kommer sakna henne mycket!

katarina bil.JPG

 

ONE en värderad riktning för min tid på MIMER
Tack för ett underbart bemötande och en inspirerande och rolig tid hos er på Mimer. Alla har tagit emot mig med öppna armar och jag har känt mig som hemma. Så en bra dag har det varit alla dagar på Mimer.
Värdegrund och värderingar är viktiga inom många företag men frågan är hur många som lever sina värderingar i lika stor utsträckning som de presenterar dem för omvärlden och medarbetare. Att få värderingarna att bli konkreta beteenden i vardagen är en utmaning men är en av de avgörande faktorerna för att skapa en hållbar arbetsplats med hållbara medarbetare anser jag. Mimer får detta att hända, värderingarna är tydliga att se och konkreta beteenden som får mig och säkerligen alla andra som möter ”Mimer” att känna sig sedd, lyssnad på och viktig. Min önskan och målsättning med mitt arbete är att det ska se ut så på alla arbetsplatser och visst är det möjligt, kan Mimer så kan fler…… 
Att genomföra mina tillämpade studier på Mimer har tydligt genomsyrats av ONE som är en akronym av Mimers värdeord. 
Omtanke – om mig som individ och som tillfällig medarbetare men också om människan i stort. Detta har visat sig genom att jag har varit som en i gruppen från dag ett. Allt praktiskt som dator, mail och fungerande nyckelkort fanns på plats när jag kom. Varmt bemötande, inkludering, luncher, tillit till att jag kan och vill arbeta känns tydligt genom alla dagar på Mimer. För människan i världen tar omtanken sig i uttryck genom att arbeta med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Omtanke för de med mindre resurser och utsatta, om barnen och de gamla genom att skapa en trygg bostad och område att leva och verka i. 
Nytänkande – om vad en praktikant kan bidra med men framförallt har det visat sig genom nyfikenhet på vad nytt som finns inom hälsa och arbetsliv. Vad säger den senaste forskningen och vad ser jag som de kanske inte redan är medvetna om. Nytänkande är också hur de bemöter behovet att öka friskfaktorerna genom att uppmuntra medarbetarna att träna på sin fritid för att sedan kunna tillgodogöra sig ledig tid vid ett annat tillfälle.
Engagemang – att bara ta sig an en ”praktikant” för tillämpade studier visar på ett starkt engagemang i en tidspressad värld. Engagemanget har inte stannat där utan med en iver och lust ger vi oss in i alla de olika arbetsuppgifter som genomsyrar en dag på HR & Kvalitet på Mimer. Engagemanget finns på alla nivåer och tar sig i uttryck genom att göra det lilla extra i sitt arbete men också att ”odla” medarbetarnas idéer oavsett storlek, snabbt vara ute hos en hyresgäst som behöver hjälp med något i sin bostad, lyfta fram förbättringar som görs och uppmuntra till att faktiskt lägga märke till något som behöver förbättras och sedan komma med ett förslag. Engagemang är också så häftigt att det ”smittar” så att göra det lilla extra har för mig varit självklart och så roligt som exempelvis jobba en kväll för att intervjua alla som sökt sommarjobb, hålla i mindfulness för medarbetare till att göra en koreografi och lära ut till kollegor inför avslutningen.
Jag har under min tid sett vidden av att arbeta med HR frågor och arbetsmiljöarbete. Att arbete både på bredden och på djupet att förutse risker men minst lika viktigt att fira det som fungerar och är positivt. Att följa lagar, riktlinjer och policys samtidigt vara kreativ, lyhörd, omtänksam, nytänkande och engagerad utan att förlora lusten och glädjen i att arbeta och ha ett arbete. Att få följa Wivecka och hennes team i arbetet har varit en glädje och jag hoppas verkligen att vi får mötas igen.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Bostads AB Mimer?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@mimer.nu
  • Abdilaahi
  • Adalid
  • Akbar
  • Åke
  • Andreas
  • Andreas
  • Anette
  • Anette
  • Anna
  • Annelie
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor