10 nycklar som ökar engagemang

 

Det allmännyttiga bostadsbolaget i Västerås, Mimer, bygger, förvaltar och hyr ut c.a 11 400 lägenheter. Och vi är med och bygger staden Västerås genom stort socialt engagemang. Totalt är vi c.a 150 medarbetare. Visionen är högt ställd, att bli Sveriges bästa bostadsföretag. Det finns tre mätetal som avgör när vi kan säga sig att vi är bäst i Sverige;

- Vi ska ha nöjdast kunder med 90 % i NKI.
- Vi ska vara den bästa arbetsgivaren och stå på prispallen i Great Place to Work.
- Vi ska motta Utmärkelsen Svensk Kvalitet av kungen 2020.

 

Hur lyckas man med en sådan vision? Ja den frågan har jag ställt mig som HR och Kvalitetschef på Mimer. Jag har varit på Mimer i 9 år och sett hur olika insatser gett olika resultat. Vi har utvärderat och funderat och nu känner jag mig säker på var man i alla fall börjar sin resa.
Vi måste börja med kulturen och medarbetarna. Det är de som avgör om vi får de nöjdaste kunderna. Det är de som avgör om vi får Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Vi måste ha de absolut mest engagerade medarbetarna. Vad blir då vår strategi. Vi har plockat fram 10 nycklar som vi tror leder oss till engagerade medarbetare:
1. Medarbetarna vill dit vi ska
Alla medarbetare i företaget måste veta exakt vilka mål vi har. Målen måste också vara attraktiva. Vi drömmer tillsammans. Vi följer upp längs vägen.
2. Alla lever värderingarna alltid
Viktigt att koppla medarbetarnas personliga värderingar med företagets. När dessa blir i symbios, händer det grejor.
3. Alla spelar roll
Känslan av att varje medarbetares uppgifter verkligen bidrar mot det övergripande målet. Det finns en röd tråd i verksamheten från vision ned till varje medarbetare.
4. Låt olika sorters medarbetare får blomma ut
Då vi har en mångfald av medarbetare så kan vi inte behandla alla lika. Vi måste känna våra medarbetare och ge dem det de behöver för att växa.
5. Relationskultur och tillhörighet
Skapa en kultur där man känner sig hemma. Där det finns gemensamma traditioner som skapar stolthet och tillhörandekänsla.
6. Mästerskap
Alla vill vara duktiga, kompetensutveckla, ge förutsättningar. Varje medarbetare har två uppgifter att utföra sitt arbete och utveckla sitt arbete. Ett av uppdragen för Mimers ledare är "Vi glänser genom våra medarbetare". Det betyder att medarbetarna ges möjlighet att glänsa och känna sig duktiga.
7 Rätt Mental Inställning
Det hjälper inte hur kompetent och erfaren man är. Attityden till jobbet är viktigast. Uppmuntra rätt mental inställning.
8. Meningsfullhet
Att känna att det man gör verkligen är viktigt, förändrar världen. Låt medarbetarna få vara med och göra skillnad. Släck inga eldsjälar!
9. Vattna där det gror
Överös med feedback på starka sidor hos medarbetarna. Det vi vattnar växer och kan till och med kväva ogräset. Om det finns ogräs hos medarbetarna ta bort det innan det växer sig för starkt.
10. Ha kul!
Var inte för seriös, ta inte er själva alltför seriöst. Skratta mycket. Fira framgångar. Vi vet att de som har kul, i längden också får bäst resultat.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Bostads AB Mimer?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@mimer.nu
  • Abdilaahi
  • Adalid
  • Akbar
  • Åke
  • Andreas
  • Andreas
  • Anette
  • Anette
  • Anna
  • Annelie
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor