facebook tracking

Din karriär börjar här – på Mimer

Om vi vore musik, vad skulle spegla vår själ? Klassiskt? Pop? Soul eller Metal? Kanske finns våra rötter i ett skönt gung av Blues, Hiphop och Rock? En musikmix som speglar det vi är besjälade av; Omtanke, Nytänkande och Engagemang. Tre viktiga värderingar som är grunden till att vi är en Sveriges bästa bostadsbolag för medarbetare och hyresgäster.
Ta steget och lyssna in oss! Vi tror du kan hitta ett skönt gung…

 
Vi gör skillnad 
Vi gör skillnad. För individen. För ett bostadsområde. För en stad.
Visst har vi många fina tankar och välformulerade planer. Men när det kommer till kritan är det den konkreta svartvita handlingskraften som är viktigast. Handlingskraften att:
- Bygga hållbara bostäder, attraktiva stadsdelar och en varm stad för alla.
- Ge ungdomar läxhjälp, meningsfulla fritidsaktiviteter och sommarjobb.
- Välkomna nyinflyttade, underlätta integrationen och genomföra program som ger en snabbare väg in till jobb och en plats i vårt samhälle.
- Arbeta för en miljövänlig utveckling från det egna hemmet till samhället i stort.

Vi jobbar för ett bättre Västerås …

Bostads AB Mimer är ett allmännyttigt bostadsbolag i Västerås. Vi utvecklar ett hållbart Västerås genom att bygga, äga, förvalta och hyra ut attraktiva bostäder för livets olika skeden. Vi är en av Mälardalens största hyresvärdar, omsätter drygt 860 miljoner kr och har 145 medarbetare. Vi är 7:e bästa arbetsplatsen enligt Great Place to Work 2018.

… och för att bli Sveriges bästa arbetsplats
99 % av våra medarbetare tycker att arbetet är meningsfullt, helt enkelt mer än bara ett jobb. Vi har hela tiden behov av ekonomer, tekniker, HR-specialister med flera.
Det viktiga är inte vad som står på ditt papper. Det viktiga är att du vill göra skillnad.

Här kan du läsa Mimers arbetsmiljöpolicy (pdf)
 


Arbetsplats och kultur

Våra medarbetare är de som är avgörande om vi ska lyckas nå vår vision och vårt kundlöfte: bli bästa bostadsföretaget i Sverige och att våra kunder ska känna att en bra dag börjar hemma. Som medarbetare hos oss har du alla möjligheter att påverka utvecklingen av en hel stad; vår stad Västerås. Vi har dessutom roligt under tiden. Det tror vi är en grundförutsättning för att lyckas. Dessutom har vi som mål att alla medarbetare ska ha en bra balans mellan fritid och arbete, det tror vi håller i längden! Här kan du läsa vår arbetsmijöpolicy.

Varför jobba med oss?

Vi har målet att bli bäst! Gillar du att ständigt utvecklas så kommer du inte bli besviken. Med vårt mål så måste vi hela tiden ligga i framkant. Mimer är samhällsbyggare i Västerås – vi är med och utvecklar vår stad. Det är ett meningsfullt uppdrag. Och så lever vi företagets värderingar; alla, alltid! Våra värderingar är Omtanke, Nytänkande och Engagemang!
På Mimer värnar vi om medarbetarnas balans i livet och har anpassat våra förmåner utifrån det. Här några exempel:
Du kan träna hemma upp till 3 timmar per vecka, med valfri aktivitet som innebär pulshöjning, och Mimer betalar tillbaka 20% av den tiden i ledig tid. Det gör att du kan få upp till 31,4 timmar extra semester, samtidigt får du en bra hälsa. Fri träning på Friskis och Svettis, möjlighet till träningskort på Member 24 och Actic, subvebtionerad massage på jobbet, rikslunchkort, gemensam frukost en dag i veckan, fri frukt, möjlighet att hyra Mimers fritidshus i Sälen, arbetstidsförkortning, Friskvårdsbidrag, naprapater, livsstilsanalyser och framförallt en trivsam kultur

 • Omtanke

  Vi bryr oss om våra kunder och varandra genom att lyssna, samarbeta och agera.
  Vi håller alltid vad vi lovar. Vi tror på allas lika värde och därför är vår dialog personlig och enkel så att vi förstår varandra. Vi hushållar med jordens resurser genom ett aktivt miljöarbete.

 • Nytänkande

  Vi vågar tänka nytt, ser möjligheter och provar nya vägar. Hos oss är det tillåtet att misslyckas och göra fel men vi lär oss av våra misstag. Vi skapar intresseväckande arkitektur, nyskapande boendekoncept och smarta lösningar i boendet.

 • Engagemang

  Vi presterar vårt bästa, för företaget, kunden, stadsdelarna och Västerås, i varje situation. Vi brinner för vårt arbete och vet att alla spelar roll. Vi gör det lilla extra.

HR-Bloggen

HR-Bloggen

Slottsgatan 33/Box 1170
721 29 Västerås Vägbeskrivning post.HR@mimer.nu

Hälla, Västerås

Driftenheten
Hälla, Västerås Vägbeskrivning

Jobbpunkt Mimer, Västerås

Bellmansgatan 1
722 22 Västerås Vägbeskrivning

Kundcenter Sigmatorget, Västerås


Kundcenter Sigmatorget, Västerås Vägbeskrivning

Områdeskontor Bäckby, Västerås

Puddelugnsgatan 1
721 37 Västerås Vägbeskrivning omradeskontorbackby@mimer.nu

Områdeskontor Skallberget, Västerås

Karlfeldtsplatsen 14
721 37 Västerås Vägbeskrivning omradeskontorskallberget@mimer.nu

Områdeskontor Viksäng, Västerås

Regementsgatan 87
723 45 Västerås Vägbeskrivning omradeskontorviksang@mimer.nu

Västerås

Allmogeplatsen 27
724 80 Västerås Vägbeskrivning omradeskontorvallby@mimer.nu

Gnäll, ett av våra största arbetsmiljöproblem

Har läst en text av Christina Stielli om gnäll som jag tyckte var mycket intressant. Har inte läst studier kring detta tidigare. Men jag har funderat sista tiden kring just gnällkultur. Den kulturen växer snabbare än annan kultur, varför?

Jag har tänkt att medarbetare kanske måste få gnälla för att må bra. Att jag själv är överpositiv och för arbetsgivarvänlig. Och jag har många ggr hört att det inte är högt i tak om jag försöker motverka gnäll.

Därför gillar jag extra Christinas defintion på skillnaden mellan gnäll och högt i tak; När det inte är fråga om lösningsorienterade diskussioner utan just gnäll som inte leder till något mer än dålig stämning och dränerad energi.

Tydligen tycker 25% av medarbetarna i Sverige att det är för mycket gnäll på arbetsplatsen och att det är ett av våra största arbetsmiljöproblem. Tänk om vi skulle ta med frågan i skyddsronds-protokollet, Har vi för mycket gnäll på arbetsplatsen? För forskning visar att gnäll är skadligt på flera sätt.

Dessutom dödar gnäll arbetsglädje och stjäl värdefull tid av oss, tid som kan användas för att lösa problem.

Men vad beror då gnäll på? Enligt Dr Robin Kowalski så beror det på fem orsaker:


 1. Jag vill ta bort eget ansvar

 2. Jag vill göra någon avundsjuk

 3. Jag vill ha makt 

 4. Jag vill ursäkta en dålig insats.

 5. Jag vill ha uppmärksamhet

Så när du hör gnäll nästa gång kan du fundera på orsaken. Och så finns det tips hur vi kan motverka epedemin:

Skapa konstruktiva samanhang för viktiga kritiska samtal.

Som medarbetare är det viktigt att ta sitt ansvar för hur jag själv pratar om saker och vilka samtal jag ger näring till.

Den energi du sprider – positiv eller negativ – smittar av sig! Detta gäller för alla på en arbetsplats. Lyft fram det som är bra. Prata om problem med ett lösningsorienterad fokus. Positiv attityd är inte helt beroende av vad som händer i livet utan något man själv skapar varje dag.
 

Prata om attityd och samtalsklimat på arbetsplatsen. Det är en lika naturlig och självklar del av jobbtillvaron som pappersortering, adminrutiner och semesteransökan. Vi pratar om alla dessa praktiska saker men på många arbetsplatser glömmer man att prata om de mentala rutinerna.
 

Utmana varandra att alltid ta upp de positiva sakerna först. Starta möten med att fokusera på det som gick bra föregående vecka, beröm medarbetarna för insatser och ta det negativa i andra hand.
 

Låt det mentala nyårslöftet för 2018 bli en gnällfri arbetsmiljö!    

Jobbar du redan på Bostads AB Mimer?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@mimer.nu
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor